draad erodeer techniek

De unieke vormvrijheid van de draad erodeer techniek

Onze achtergrond in fijnmechanica wordt vaak belicht. Het heeft ons dan ook de mogelijkheid gegeven kleine details net wat anders aan te pakken. Zo kunnen we middels technieken tot op de millimeter nauwkeurig produceren. Met dit oog voor detail wordt er iedere dag hard gewerkt om de perfecte mix van vormgeving en techniek samen te brengen.

Draad erodeer techniek

Zo kunnen wij doormiddel van de draad erodeer techniek unieke vormvrijheid ervaren in de productie van onze kasten en kronen/knoppen. De ongekend scherpe en strakke lijnen staan hier centraal en is hetgeen de liefhebber waardeert. Er zit dan ook een groot verschil tussen onze productiemethode en die van concurrerende merken. Vaak wordt een horlogekast ‘gestampt’. Wat betekent dat via een mal een kast wordt gestampt uit het benodigde materiaal. Hierdoor is wat minder ruimte om precies te werk te gaan en ontstaan er vaak rondere lijnen in het ontwerp.

 

Onze fijnmechanische achtergrond drijft ons dan ook om op ieder detail de volle focus te leggen. Waar we de controle willen hebben over ieder miniem detail, maken wij gebruik van de draad erodeer techniek. Dit houdt in dat wij onder hoogspanning, als een mes door zacht boter, door het staal kunnen snijden. Zo worden de ongekend strakke lijnen, bij de pootjes van de kast, gecreëerd.

 

28 maart, 2020