De Productie

Van der Gang kenmerken zich door minuscule details. Dat vraagt om passie voor het vak en het eindproduct, hoogwaardige fijnmechanica en ongekende concentratie tijdens het productieproces. Elk onderdeel, van horlogekast tot complicatie krijgt de aandacht. Neem de horlogekast. Van der Gang wil het hoogst haalbare en gebruikt daarom voor haar rvs-series een kilo hoogwaardig roestvaststaal voor een horlogekast van uiteindelijk 18 gram. Door uit een massieve prop staal de kast te vervaardigen is vormvrijheid mogelijk waardoor een Van der Gang mooi op de pols aansluit. Daarnaast draagt deze bewerkingstechniek bij aan een bijzonder scherpe en strak gedetailleerde horlogekast. Alleen op die manier is de hoogst haalbare mogelijke.

Met de zogeheten draad-erodeertechniek wordt het staal onder hoogspanning uitgesneden tot een nagenoeg afgewerkte kast. Het toepassen van deze kostbare en tijdrovende techniek geeft namelijk een bijzonder strak en gedetailleerd eindresultaat. Als de basisvorm van de kast is ontstaan worden alle gaten, schroefdraden en kamers aangebracht die nodig zijn voor de bevestiging van poussoirs en de in eigen huis ontwikkelde kroonconstructie.
Hierna wordt de kast subtiel met de hand opgewerkt. Met behulp van schuur- en polijsthouten wordt de matte huid verwijderd en vervolgens in walnoot granulaat tot hoogglans gepolijst. In de daarop volgende stap worden de kasten gehard en montage gereed gemaakt.

Geheel ongebruikelijk in de branche, past Van der Gang kennis en technieken toe die gebruikt worden in de fijnmechanische industrie, onder andere voor medische producten en in de ruimtevaart. Door het toepassen van onze know how vanuit de fijnmechanica, is Van der Gang hoogstaand, innoverend en vernieuwend in de wereld van de horloge industrie.

De schoonheid van Van der Gang zit in een uitgebalanceerd ontwerp en bijzondere technieken van maken. Een Van der Gang zit vol met scherpte. De puntjes van de wijzers, de manier waarop de vertanding in de kroon zit, alles is vormgegeven vanuit techniek.

Na uitvoerig testen bleek het saffierglas van de Vlieger pas perfect te zijn bij een dikte van 2,6 millimeter, een ongebruikelijke dikte voor een horlogeglas. Niet voor Van der Gang, want hier telt alleen het beste. In combinatie met de prachtige facetrand is het glas een lichtend voorbeeld van productie op het hoogst denkbare niveau.