Stijlvol en tijdloos

Rust in beweging, daarmee wordt een horloge een Van der Gang. In een prachtig monumentaal pand in Dokkum is alles gericht op de perfecte combinatie van vormgeving en techniek. Bijna geluidloos werken de specialisten aan innovatieve technieken en constructies voor de parels van de Nederlandse horloge manufactuur. Het materiaalgebruik, de technieken van maken en het ontwerp krijgen de aandacht die een Van der Gang zo bijzonder maken.

Balans in perfectie

Het perfecte horloge, volledig in balans. Met die overtuiging wordt bij Van der Gang vaak jaren gewerkt aan nieuwe ontwerpen. Sinds 2002 kwamen slechts vijf basismodellen uit de manufactuur. De Original, de Chronograaf, de Classic GMT, het damesmodel en de Vlieger bereikten het stadium van volmaaktheid in techniek en ontwerp. En alleen dan wordt overgegaan tot productie. Beperkt, want elke Van der Gang heeft een gelimiteerde oplage.

 

Gerodineerde appliques

Een Van der Gang horloge kenmerkt zich door perfectie en precisie. Het is de combinatie van schoonheid, extreem mooi maken en functionaliteit die je ervaart en het verhaal vertelt. Het verhaal van vormgeven vanuit techniek. De met de hand opgelegde cijfers van de wijzerplaat vormen bijvoorbeeld een schitterend detail, maar ook die kunnen alleen in bescheidenheid schitteren als de perfecte balans is gevonden met de rest van het ontwerp.