De Historie

Na het afronden van zijn opleiding aan de Leidse instrumentenmakers School (1990) richt Wybe van de Gang zijn eigen bedrijf op: Exakt Fijnmechanika. Met zijn passie voor precisieproducten wordt het bedrijf al snel een internationale speler op het gebied van de kleinst mogelijke productietechnieken en levert producten aan onder andere de lucht- en ruimtevaart èn medische industrie. Netvliesoperaties bijvoorbeeld, worden uitgevoerd met onderdelen van Exakt Fijnmechanika.

De ontwikkelingen in de fijnmechanica gaan snel. Exakt Fijnmechanika beschikt bijvoorbeeld een machine die producten kan maken tot maximaal 7 millimeter. Te groot, oordeelt van der Gang. Er is onderhandeen machine bijgeplaatst met een maximale productiegrootte van 4 millimeter. De vraag wordt steeds kleiner, nauwkeuriger, exacter. En precies die vraag opent de weg naar het zelf produceren van horloges. In 2002 begint de oprichter met het ontwerpen van horloges van minimaal Zwitserse kwaliteit. Het eerste model, de Original, wordt in 2004 verkocht. In 2008 begint Van der Gang met het opzetten van een eigen manufactuur. Vanaf dat moment worden met speciaalmachines uurwerkonderdelen en complicaties in eigen huis vervaardigd.

Het vierde model uit het brein van Van der Gang is tot nu toe zijn grootste trots: de Vlieger. Dit model werd in 2014 bekroond met de titel European Watch of the Year.