Van der Gang past saffierglas toe

Bij Van der Gang Watches zijn we altijd op zoek naar het hoogst haalbare in ontwerp, materialen en technieken van maken. Een prachtig voorbeeld hiervan is ons groene saffierglas. Dit glas is door zijn dikte en kleur extreem moeilijk te produceren, en daarmee uiterst zeldzaam. Bij Van der Gang zijn we daarmee wereldwijd uniek in het toepassen van dit glas. Saffier is een groeikristal en is op diamant na het hardste materiaal dat er bestaat. Door deze hoge hardheid is het zeer krasbestendig en maakt dat het op al onze horloges wordt toegepast.

Maakwijze saffier
Saffier wordt gewonnen middels het ‘’Czochralski’ proces, een methode om grote kristallen te laten groeien door ze omhoog te trekken vanuit een smelt. Er ontstaat een ‘staaf’ van saffier waar vervolgens schijven uit worden gezaagd. Dit zijn ruwe delen welke geslepen worden tot een volwaardig horlogeglas met een hoogte van bijna 3 mm. De mat geslepen rand van het groene saffierglas is zichtbaar boven de kast en maakt het tot een uitzonderlijk mooi geheel.

Proces van kleuren van een Van der Gang saffierglas
Voor het verkrijgen van de prachtige groene kleur is een specifieke wijze van maken vereist tijdens het smeltproces. Er worden onder andere verschillende chemische elementen toegevoegd. De verhoudingen hiervan en de temperatuur zijn belangrijke factoren om het proces te doen slagen. Dit ‘kleuren’ is een zeer complex proces waarbij gemakkelijk onzuiverheden in het glas ontstaan. Dit maakt het groene glas uitzonderlijk moeilijk te produceren, en daarmee uniek in zijn soort.

Betoverende kleur
Het gekleurde saffier resulteert in een spectaculair zijaanzicht van de vlieger! Geïnspireerd? Ontdek hier ons huidige aanbod Vliegers met zowel groen als transparant saffier.