Veiling prototype voor lokale Stichting Ik Ben Wil

Eenmalig veilt Van der Gang Watches een prototype van een van haar horloges voor lokale Stichting Ik Ben Wil. De stichting organiseert activiteiten die mensen met Alzheimer ondersteunt.

Het horloge
Het horloge wat wordt geveild is een draagbaar prototype uit de Original 20052 serie. Een ontwikkelproces duurt zo’n twee jaar. Dat begint altijd met een idee en beeld in het hoofd van Wybe van der Gang. Tot in de kleinste details wordt dit idee vormgegeven en doorontwikkeld, tot dat het klopt. De prototypes dienen als studiemodellen voor met name vormgeving en ieder detail op de wijzerplaat. Het is de basis van het proces waarop een nieuw uurwerk is bedacht. De prototypes worden altijd gemaakt in een serie van drie en voor een volgende generatie zorgvuldig bewaard in de fabriekscollectie. De veiling van nummer drie van deze prototypen is eenmalig, om de stichting te ondersteunen. Een unieke kans om wel een heel bijzondere Van der Gang in bezit te krijgen.

Over Ik Ben Wil
Stichting Ik Ben Wil bestaat twee jaar. Initiatiefnemer van de stichting is Titus Vogt. Titus is ondernemer in Dokkum en onze ‘overbuurman’. Hij is de zoon van Wil Vogt (foto). Zij overleed in 2020 aan de gevolgen van Alzheimer. Om aandacht te vragen voor deze progressieve ziekte ontstond de campagne Ik Ben Wil.

Exclusief prototype
Dit prototype, de Original 20052B BL T Rh R (foto), gaan we veilen. De veiling van nummer drie uit een oplage van drie is eenmalig. Het prototype met een rvs-horlogekast draagt een transparant saffieren boxglas, heeft een blauwe wijzerplaat, gerodineerde wijzers en een rode Chronograaf aanduiding/ring. De appliques zijn opgelegd, en de datum wordt aangeduid met het fameuze maantje.

Update: de veiling heeft een prachtig bedrag van €16.050 opgebracht! Dit bedrag komt volledig ten goede aan de stichting.

Januari, 2023