Cordura horlogebanden

Cordura horlogebanden

Hoewel het u misschien niet ontgaan is, zijn we steeds meer met deze band gaan werken. De Cordura band is de kruising tussen casual en zakelijk en hierdoor een perfecte toevoeging op ons assortiment. Met de Limitée Vliegers in de collectie introduceerde we gelijk deze band. De exclusievere modellen vroegen om een andere twist en deze werd dan ook positief ontvangen. Zo positief dat we de band toegevoegd hebben aan onze collectie.

Onze Cordura banden zijn een mix tussen linnen en nylon, met een natuurlijk rubber afgewerkte achterkant. Cordura is een stof die van oudsher gebruikt werd voor producten die zware belastingen aan zouden moeten kunnen, denk aan militaire kleding, rugzakken, schoenen en motorkleding. De stof is zo ontwikkeld dat het tegen abrassieve invloeden (slijtage door ergens tegen aan te schuren) en ruwe behandeling zou moet kunnen. Deze combinatie licht perfect in lijn met hetgeen wij zo trots op zijn aan onze horlogekasten.

Cordura horlogebanden officieel in het assortiment

Omdat de vraag naar de band zo hoog was, hebben we het officieel opgenomen in het assortiment. De stevige en luxe uitstraling van de band is iets dat perfect combineert met ons merk. Waar wij onze kasten uit een kilo roestvrij staal snijden, om zo een geharde en vrijwel onverwoestbare kast te verkrijgen, matchen deze twee onderdelen natuurlijk perfect bij elkaar.

De cordura horlogebanden zullen verkrijgbaar zijn vanaf 180 euro exclusief de vouwsluiting.