Vlieger Limitée

Vlieger Limitée 20045GA-G

Van der Gang Watches brengt een nieuwe Vlieger Limitée uit. Na de twee stalen limitée edities, uitgebracht in 2019, lanceert het Nederlandse horlogemerk dit jaar een derde exclusief visitekaartje van het vakmanschap dat deze Nederlandse manufactuur in huis heeft. De Vlieger Limitée (Ref. 20045GA-G) is net als de eerdere twee modellen gelimiteerd tot slechts 25 stuks.

Het uurwerk, met in eigen huis ontwikkelde complicaties, huist zich in een 73 gram wegende rosé gouden kast. De antraciet gekleurde wijzerplaat, geïnspireerd op een klassiek vliegtuiginstrument, toont de tweede tijdzone met AM/PM-aanduiding, datum en chronograaf functies.

Ook de karakteriserende kast van de Vlieger wordt in eigen huis gemaakt. De kast dankt zijn scherpe, gedetailleerde lijnenspel aan het gebruik van een zogeheten draad-erodeer techniek. Dit houdt in dat de gouden kast onder hoogspanning wordt uitgesneden. Dit kostbare en tijdrovende proces biedt een unieke vormvrijheid. Het resultaat van deze techniek is een bijzonder strak en gedetailleerd eindresultaat dat perfect aansluit op de pols.

Opvallend aan de Vlieger is het 2,6mm dikke groene saffierglas. Groen ‘synthetisch’ saffierglas groeit door middel van een complex proces en geeft een unieke gloed over de wijzerplaat. Het schitterende ‘facet geslepen’ saffierglas is ongebruikelijk dik, waardoor het boven de lunette van het horloge uitstijgt.  De combinatie van rosé goud en groen geeft het horloge een stoere bovenal luxe uitstraling. De Vlieger (Ref. 20045GA-G) wordt standaard geleverd met een luxe groene linnen band met gouden gespsluiting.

De Vlieger Limitée is onderdeel van een nieuwe lijn binnen Van der Gang. Ieder jaar worden er uit een serie een aantal modellen heruitgebracht in bijzondere combinaties van materiaal en design. De Vlieger 20045GA-G, gelimiteerd tot een oplage van 25, is verkrijgbaar vanaf maart en kost € 29.300, -.

25 februari, 2020