Eigentijdse klassieker

In zijn zoektocht naar het perfecte horloge begint Wybe van der Gang in 2002 met het ontwerpen en ontwikkelen van horloges. Dankzij zijn achtergrond in de fijnmechanica is Wybe uiteindelijk in staat om een horloge te produceren dat voldoet aan zijn standaard. In zowel design als afwerking zit de kracht – van zijn horloge – in het oog voor detail. Nauwkeurige technieken van maken zijn toegepast in combinatie met hoogwaardig materiaalgebruik. Elk onderdeel krijgt de aandacht, zonder concessies te doen.

Twee jaar na de eerste schets verkoopt hij zijn eerste horloge, handgemaakt en genummerd. De oprichting van ‘Van der Gang Watches’ is op dat moment een feit. Ook besluit hij op dat moment dat er ‘maar’ 250 stuks van dit model gemaakt zullen worden. Wybe heeft er vertrouwen in; “Maak je iets echt moois, dan is er een markt voor”.

Herontdekking van een icoon

Waar de eerste Original serie zich kenmerkt door eenvoud, laat de heruitvoering zien hoe het merk door de jaren heen is ontwikkeld. De kenmerkende rode minuterie, de wit verzilverde wijzerplaat en het gebolde saffierglas zorgen voor een uniek samenspel in vormgeving. Het strakke lijnenspel van de kast daarentegen toont de technische achtergrond van het merk.

De wijzerplaat, in lijn met de eerste uitvoering, heeft net als zijn voorganger een wijzer voor de datumaanduiding. Het uurwerk met eigen ontwikkelde complicaties toont daarnaast de dag van de week en de maand. Ook is de 20052BW-TRg uitgerust met een chronograaf functie.

Wij beschrijven de Original (Ref. 20052BW-TRg) als een eigentijdse klassieker. Het horloge heeft een vintage uitstraling met een knipoog. Eigenzinnig maar subtiel.