De Vlieger

Van der Gang Watches brengt de Vlieger naar nieuwe hoogten

Van der Gang Watches lanceert deze maand een nieuw pronkstuk binnen de Vlieger collectie. Het design van de Vlieger bestaat in 2019 vijf jaar en om dit te vieren introduceert Van der Gang Watches de Vlieger Satiné. Deze laatste aanwinst binnen de Vlieger familie (Ref. 20045GW-T) heeft een 18-karaats gouden, handmatig gesatineerde kast en brengt de gehele collectie naar nieuwe hoogten.

De Vlieger opnieuw uitgebracht

“Streven naar het hoogst haalbare”. Dat is wat Wybe Van der Gang nog dagelijks inspireert bij het ontwerpen en ontwikkelen van zijn horloges, en dat zie je. De 20045GW-T is een schitterende samensmelting van design, kleur- en materiaalgebruik. De 18-karaat rosé gouden kast met een gewicht van maar liefst 73 gram wordt met de hand gesatineerd. Dit nauwkeurige arbeidsintensieve traject zorgt voor het opvallende matte effect en geeft het horloge een bijzonder sportieve twist.

De in detail bewerkte gouden kast (41 mm) sluit perfect aan op het 2.6 mm dikke saffierglas en geeft het horloge een imponerende uitstraling. De matte bewerking van het goud zorgt daarnaast voor een bijzonder patina naar gelang van tijd. De luxe lederen band en ‘koninklijk oranje’ pusher op 8 uur brengen het design tot een exclusief ogend geheel.

Deze gouden variant op de Vlieger heeft een witte mat gelakte wijzerplaat met frisse Luminova wijzers en cijfers. Hoewel gebaseerd op het originele Vlieger model oogt dit model een stuk frisser dankzij de speelse kleursamenstelling.

Op de wijzerplaat vind je een 2e tijdzone, AM/PM-aanduiding op 12 uur, grote datum en de chronograaf functies. Het uurwerk is een ETA 7751, in eigen manufactuur omgebouwd en aangevuld met intern ontwikkelde complicaties.

Het kleurbeeld van de Vlieger Satiné straalt luxe en eenvoud uit. De grote gouden kast spreekt tot de verbeelding maar is dankzij de matte behandeling subtiel en ingetogen. De frisse kleuren complementeren elkaar en maken ook van dit ontwerp iets unieks.

De Gouden Vlieger is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar (99 stuks).

16 mei, 2019