20 jaar na het eerst verkochte horloge, brengt Van der Gang de voorloper van dit eerste model uit

20 jaar geleden werd het eerste Van der Gang horloge verkocht. Horloge Ref.20002. Ook wel bekend als de ‘’Original’’. De ontwikkeling van dit horloge duurde zo’n twee jaar en het ontwerp en de techniek was gebaseerd op het eerste ontwikkelmodel Ref.20001. Het prototype. Dit ontwikkelmodel/prototype is nooit uitgebracht, maar de onderdelen en wijzerplaten zijn destijds opgeslagen in ons magazijn.

Tijdens een recente opruiming, hebben we de allereerste wijzerplaten en onderdelen van model Ref.20001 opnieuw ontdekt. Hoewel het bestaan van deze onderdelen bekend was en latent aanwezig, kwam de vondst als een aangename verrassing. Met de kennis en wetenschap van nu, verbazen we ons over de schoonheid van dit eerste horloge.

Een eigenzinnige uitvoering met ook echt de uitstraling van een eerste ontwerp.

 

Wat maakt het eerste horloge zo uniek?

Het prototype Ref.20001 beschikt over een wijzerplaat die anders is vervaardigd dan die van andere horloges. De cijfers op de wijzerplaat zijn niet als losse appliques geplaatst, maar zijn onder hoge druk in één persgang vervaardigd. Daarnaast heeft dit prototype een matte gesatineerde kast en knoppen.

 

Bijzondere bijkomstigheid

Van der Gang bestaat dit jaar 20 jaar. Ter ere van deze mijlpaal hebben we bedacht om van beide uitvoeringen die er destijds zijn ontwikkeld, nog 2 x 25 horloges uit grotendeels bestaande onderdelen van toen te assembleren. Hiermee herbeleven we onze oorsprong. De Van der Gang Heritage Ref. 20001.

Gezien er van beide uitvoeringen slechts 22 exemplaren beschikbaar zijn, geschiet de verkoop op basis van de volgorde van inschrijven.

 

Heritage Ref.20001

€  11.600,-

Schrijf hier in