Van der Gang Watches introduceert Limitée ter ere van 5 jaar Vlieger

Van der Gang Watches lanceert een exclusieve jubileum editie van het originele Vlieger model, de Vlieger Limitée. Deze gelimiteerde heruitgave, waarvan het origineel in 2014 de prijs ‘European Watch of the Year’ won, zal in een serie van 25 stuks worden geproduceerd.

In 2014 introduceerde Wybe Van der Gang zijn versie van het vliegeniershorloge, de Vlieger. Dankzij de onmiskenbaar strakke horlogekast en het uitgebalanceerde ontwerp won Van der Gang hiermee de 0024 ‘European Watch of the Year Award’. Dit jaar wordt er een exclusieve jubileum variant uitgebracht, de Vlieger Limitée.

De Vlieger Limitée heeft de stijlkenmerken van een klassiek vliegtuigelement met een warme antraciet gekleurde wijzerplaat en luminova wijzers en cijfers. Op de wijzerplaat vind je een 2e tijdzone, AM/PM-aanduiding op 12 uur, grote datum en de chronograaf functies. Het uurwerk is een ETA 7751, in eigen manufactuur omgebouwd en aangevuld met intern ontwikkelde complicaties.

De 41 mm kast heeft een bijzonder ogende Diamond-Like-Carbon (DLC) coating die naar gelang van
tijd de stalen kast een bijzonder patina geeft. Het kenmerkende 2,6 mm dikke saffierglas van de Vlieger Limitée is voor deze editie uitgevoerd in het groen.

Het kleurbeeld van de Vlieger met zijn DLC-kast, subtiel groene glas en antraciet wijzerplaat voelt aan als een cockpit in de avondschemer. Ook de tweede limitée uitvoering met matte RVS-kast en marineblauwe band voelt en oogt exceptioneel.

Naast het groene glas zijn er diverse subtiele stijlkenmerken die deze Vlieger onderscheiden van het origineel. De pusher op 8 uur en hieraan verbonden tweede tijdzone zijn beide uitgevoerd in een warme oranjetint. De rotor, zichtbaar dankzij de opengewerkte kast, verwijst naar het Vlieger jubileum en vermeld het unieke serienummer. Daarnaast zijn de luxe nylon banden afgewerkt met kalfsleer en komt de Vlieger Limitée in een genummerde handgemaakte box.